Strategii pentru Video Content. Cum să începi?

Te-ai întrebat vreodată cum să produci conținut video eficient pentru Facebook, Instagram, TikTok, YouTube și nu numai? Cauți un plan mai bun?
În acest articol, vei descoperi cum să creezi o strategie de conținut video pentru a îndeplini obiectivele de marketing pe care ți le-ai propus pentru afacerea ta.

Ce este o strategie de conținut video?

Videoclipul a preluat rețelele sociale. În 2022, acesta este un fapt cunoscut. Rețelele video, cum ar fi YouTube și TikTok, au crescut suficient de mari pentru a contesta primatul Google ca motor de căutare. Între timp, alte rețele sociale, cum ar fi Instagram, Facebook și Pinterest, se orientează către videoclipuri verticale, de scurtă durată.

Vestea bună pentru companiile care folosesc rețelele sociale pentru a ajunge la clienții lor este că aceasta nu este doar o schimbare a formatelor. Tendința pentru videoclipuri scurte este, de asemenea, o tendință pentru persoanele care vizionează mai multe videoclipuri pe social media. Poți obține o expunere masivă a brandului cu un singur clip organic de 30 de secunde, ceea ce era imposibil cu doar câțiva ani în urmă.

Cu toate acestea, chiar și acum este rar ca un videoclip despre brandul tău să devină viral din întâmplare. Există o strategie în spate, pregătire și iterare care se desfășoară în culise. Toată lumea știe că este nevoie de conținut video. Nu toată lumea știe că este nevoie de o strategie de conținut video.

Acest articol subliniază elementele cheie ale strategiei tale de conținut video, astfel încât conținutul tău să poată obține vizionările, urmăritorii și vânzările pe care le merită.

#1: Cine este publicul tău?

Primul pas în strategia de conținut video este să îți dai seama la cine vrei să ajungi. Cine este publicul tău?

Începe prin a construi o imagine a clientului ideal. Creează un avatar complet care să îți reprezinte publicul. Cine este clientul tău? Ce rețele sociale folosește? Ce face după muncă? Ce îl distrează? Ce vrea, are nevoie, la ce aspiră? Care sunt scopurile lui?

Odată ce ai o imagine a acestui vizualizator ideal, vei găsi mult mai ușor idei de conținut. Vei putea crea conținut foarte specific pentru un grup foarte specific de oameni. Vei crea conținut video care te va ajuta să-ți atingi obiectivele.

#2: Care este scopul tău?

Îți cunoști publicul țintă, îi cunoști obiectivele și ai câteva idei despre conținut care te vor ajuta să ajungi la clienți.

Dar care este scopul tău? Ce vrei să facă cel care vizualizează conținutul video?

Un creator ar putea dori ca spectatorii săi să devină abonați la un canal de socializare. Un antreprenor ar putea căuta clienți sau investitori. O afacere ar putea căuta cumpărători sau clienți.

#3: Cine este vedeta din video?

Ce conținut video primește cele mai multe vizionări, distribuiri și urmăriri?

Există un răspuns ușor. Este un conținut autentic, sincer și natural. Noul stil de videoclip vertical, de scurtă durată se referă la proiectarea unei imagini umane.

Aceasta înseamnă că nu trebuie doar să-ți dai seama de vizualizatorul ideal. De asemenea, trebuie să găsești fața perfectă pentru conținutul tău. În cele mai multe cazuri, asta înseamnă că o singură persoană ar trebui să fie în fața camerei pe tot conținutul video.

Care sunt avantajele de a avea doar o stea a strategiei tale de conținut video?

Când oamenii văd același prezentator în tot conținutul tău, încep să recunoască acel prezentator și să stabilească o legătură.

Chiar dacă stilul sau focalizarea conținutului tău se schimbă în timp, a avea un prezentator consecvent te va ajuta să îți menții publicul loial.

Un prezentator consecvent face parte din mesajul și imaginea brandului. Amintește-ți că videoclipul este cea mai bună modalitate de a obține expunere online în acest moment. Și acele vizionări ale videoclipurilor vor avea un impact mai mare asupra profitului tău dacă oamenii recunosc și corelează brandul cu o personalitate.

Nu orice brand cu o strategie de conținut video are un prezentator vedetă. Există câteva excepții de la această regulă. Cu toate acestea, trebuie să te gândești cu atenție înainte de a deveni una dintre aceste excepții.

De exemplu, unele afaceri și-au construit o prezență online puternică fără un prezentator uman; de exemplu, Duolingo pe TikTok. A devenit viral în mod repetat pentru videoclipurile sale care arată uriașa mascota bufniță Duolingo în loc de o față umană. Dar Duolingo este un caz special. Este deja o un brand consacrat și recunoscut.

Pentru aproape toți ceilalți… Vrei o conexiune umană cu publicul tău. Oamenii se conectează mai bine daca pot vedea expresiile faciale și limbajul corpului, vor înțelege mai bine mesajul și vor simți o legătură mai strânsă cu brandul.

Pentru mai multă eficiență este bine să ai o singură persoană asociată cu brandul. Dacă ești un creator sau un antreprenor, probabil că acea persoană ar trebui să fii chiar tu!

Chiar dacă nu te simți confortabil, este o abilitate care merită învățată. Nu trebuie să proiectezi o imagine perfectă. Audiența va găsi conținutul tău video mai ușor de identificat dacă arăți emoții autentice și împărtășești povești reale despre produsele și serviciile tale.

#4: Cum să găsești subiecte de conținut video?

După cum am menționat mai devreme, platformele video, cum ar fi TikTok și YouTube, sunt acum concurenți serioși cu Google. Pentru unii oameni, TikTok este deja un motor de căutare.

Dar să nu ne grăbim. Nu poți înlocui pur și simplu strategia de conținut video cu SEO (chiar dacă asta a funcționat, în primele zile ale YouTube).

Îți poți optimiza conținutul pentru a-l face valoros și util pentru publicul tău. Dar nu trebuie să răspunzi la fiecare întrebare din lume. În schimb, vei rafina lucrurile. Te poți axa pe ideile specifice de conținut care îți vor aduce cei mai mulți urmăritori și conversii, care este adevăratul obiectiv al strategiei de conținut video.

Deci, de unde ar trebui să înceapă cercetarea ta? Odată ce vei cunoaște publicul și ceea ce își dorește să obțină, poți începe să generezi idei de conținut bazate pe obiectivele lor.

TubeBuddy este o extensie pentru creatorii YouTube. Afișează volumul diferiților termeni de căutare, astfel încât să îți poți da seama ce subiecte sunt cele mai importante pentru publicul țintă. De asemenea, este util pentru optimizarea conținutului video atunci când ești gata să postezi.

UberSuggest prezintă subiecte de conținut bazate pe cuvinte cheie. Este, de asemenea, un instrument valoros pentru cercetarea concurenților și găsirea de oportunități pentru backlink.

Când cauți idei, bara laterală a videoclipurilor sugerate de pe YouTube poate fi, de asemenea, o bună sursă de inspirație. Vei petrece mult timp gândindu-te la acea bară de căutare, deoarece acolo ar trebui să ajungă propriile videoclipuri.

Când videoclipurile sunt sugerate pe YouTube, înseamnă că lucrează cu algoritmul. Termenii de căutare pe care îi folosești sunt cei pe care oamenii îi caută în mod activ. Dar, de asemenea, dorești să ajungi la persoanele care doar derulează pasiv prin YouTube sau TikTok, așteaptă să găsească ceva care îi interesează. Vrei ca videoclipurile tale să fie captivante și atrăgătoare. Vrei să fie recomandate de algoritm.

Deci, cum îi faci pe oameni să dea clic pe videoclipurile tale și să trimită semnalele potrivite algoritmului?

Începe cu o listă cu cele mai bune idei de conținut.

Într-o coloană, notează stilurile video în tendințe pe care le-ai văzut în fila Sugerate. De exemplu, poate că videoclipurile „top 10” sunt în prezent foarte populare sau ai văzut că anumite expresii sunt folosite în videoclipurile cele mai virale.

Acum ia o idee de conținut și folosește una dintre frazele din titlu sau stilurile de filmare la modă pentru a obține mai multă atenție pentru video-ul tău.

#5: Cum să creezi conținut video cu ușurință

Până în acest moment, ai investit multă cercetare și planificare în strategia ta de conținut video, așa că acum ești în pasul în care creezi conținutul real. Această parte a strategiei de conținut ar trebui să fie eficientă și cu un timp de răspuns rapid.

Iată câteva modalități simple de a-ți accelera crearea de conținut:

Înainte de a filma, petrece 10 minute subliniind punctele cheie ale videoclipului tău și ceva care să recompenseze spectatorii pentru că au rămas până la sfârșit. Un videoclip bine structurat este mai ușor de filmat și vizionat!

Vorbește într-un stil relaxat, natural. Nu trebuie să-ți petreci timp scriind un scenariu complet sau dezvoltând cea mai bună impresie de prezentare a știrilor. Improvizează un spațiu de filmare amenajat și respectă un program de filmare și postare.

De asemenea, poți externaliza unele dintre elementele producției de conținut video pentru a economisi timp și efort. De exemplu, s-ar putea să fii omul din fața camerei, dar altcineva se poate ocupa de editarea clipurilor, de scrierea descrierilor videoclipurilor sau de proiectarea acestora.

Dacă înregistrezi conținut video de lungă durată, asigură-te că îl reutilizezi în strategia video de format scurt. Un singur videoclip mai lung poate fi tăiat în o mulțime de clipuri scurte diferite pe care le poți reposta. Și poți reposta acele clipuri pe diferite platforme: TikTok, Instagram Reels, YouTube Shorts… oriunde publicul țintă urmărește videoclipuri.

#6: Cum să evaluezi conținutul video?

În secțiunea anterioară, am vorbit despre conturarea structurii video. Fiecare videoclip – chiar și cel mai scurt – ar trebui să atragă clienți. Fiecare videoclip ar trebui să aibă, de asemenea, un motiv pentru ca oamenii să continue să vizioneze.

Când vine vorba de evaluarea strategiei de conținut video, cea mai importantă măsură este graficul de retenție. Aceasta măsoară câte persoane nu mai vizionează videoclipurile și când.

Chiar și cei mai populari streameri online au rate de reținere de aproximativ 70% până la sfârșitul videoclipurilor. Te poți aștepta să pierzi 20% din spectatori în primele secunde ale oricărui videoclip, iar dacă încă mai ai 50% din audiență până la sfârșit, aceasta este o mare realizare.

Dar iată problema: acei puțini oameni care urmăresc până la capăt sunt cei mai probabil să convertească. Așa că scopul este să menții ratele de retenție cât mai ridicate posibil.

Majoritatea rețelelor sociale își dezvoltă în continuare valorile video, așa că YouTube este cea mai utilă sursă de informații în acest moment. Graficele de retenție ale YouTube sunt extrem de detaliate. Poți identifica exact când renunță utilizatorii.

Concluzie

Este esențial să continui să îți îmbunătățești strategia de conținut video și să testezi idei noi pentru a crește cât mai mult publicul. Dacă aloci timp pentru a înțelege publicul și nevoile de conținut, vei culege beneficiile în ceea ce privește expunerea brandului și conversiile.

Cunoști pe cineva căruia i-ar fi de folos acest articol? Ajută-l cu un share. Îți va fi recunoscător!